Naslovna Amerika Devet osoba poginulo u padu Brajantovog helikoptera!

Devet osoba poginulo u padu Brajantovog helikoptera!

102
0

Devet osoba se nalazilo u helikopteru koji se u nedelju srušio u mestu Kalabasas u Kaliforniji, objavila je lokalna policija.

Prethodno su se pojavile informacije da se u palom helikopteru nalazilo pet osoba, ali je zatim precizirano da je u letelici bilo osmoro putnika i pilot.

Policija je potvrdila da nema preživelih, dok je iz vatrogasne službe rečeno da je gašenje požara na mestu pada letelice trajalo oko sat vremena.

Šerif Aleks Vilanueva je saopštio da razume da postoje mnoga pitanja i istakao da će istraga trajati dugo, te da će biti neophodno vreme kako bi mogao zvanično da se obrati sa odgovorima.Do pada helikoptera je došlo u nedelju ujutru po lokalnom vremenu, a prema nepotvrđenim informacijama na letelici je izbio požar uoči rušenja u brdima na teritoriji koja pripada upravi Kalabasasa.

CNN se bavio uslovima u kojima se odvijao let helikoptera. Kako su naveli, uslovi su bili “magloviti i oblačni”.

“Relativna vlažnost vazduha je bila na 100%, što znači da je vazduh bio kao kaša. Bilo je magle i smoga”, rekao je Majkl Gaj, meteorolog CNN.

Bivši trener Vajtkepsa Džon Altobeli i njegova žena i ćerka, Keri i Alisa Altobeli, bili su u helikopteru zajedno sa Kobijem, Đijanom, pilotom i još troje ljudi.

“Ovo je tužan dan za bejzbol i Bruster Vajtkeps porodicu. Pružamo podršku porodici Atltobeli i svima koji su učestvovali u ovoj tragediji”, naveo je menadžer ekipe Džejmi Ševik.

Đijana i Alisa su bile saigrači na “Mamba Akademiji” i porodice su zajedno letele na utakmicu iz “Orindž Kauntija” do “Tauzand Ouksa”, potrvđeno je za “CNN” od strane pomoćnog trenera Džona Altobelija u svom trenutnom bejzbol klubu “Orindž Kaunti Koledžu”, Rona La Rufe.

Potvrđeno je da je žrtva pada helikoptera i Kristina Moser, pomoćni trener u košarkaškom timu privatne osnovne škole iz Orindž kauntija.

“Moja deca i ja smo uništeni… Izgubli smo divnu suprugu u majku. Molimo da poštujete našu privatnost. Hvala na lepim željama, znači nam”, napisao je suprug stradale Mat Moser.

Izvor: B92